Close

5 Tips Om Valse Medicijnen Te Identificeren

1. Visuele inspectie

Visuele inspectie zoals vermeld door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) (1999) blijft nog steeds de eerste stap bij het identificeren van mogelijk nepmedicijn, ongeacht de gebruikte analysemethoden. Dit komt omdat een dergelijke observatie een leidraad is voor het identificeren van nepproducten, zelfs zonder de kennis van de fysieke kenmerken van een echt geneesmiddel. Er wordt van u verwacht dat u zowel het pakket als de inhoud ervan zorgvuldig onderzoekt vóór aankoop of gebruik.

a. Visuele inspectie van het pakket

U moet het pakket onderzoeken en controleren of het verdacht lijkt of anders is dan wat u eerder wist.

Controleer of er met de beveiligingszegel is geknoeid door te kijken naar breuken of scheuren in de afdichtingstape en afdichtingen.

Zoek naar ongebruikelijke lettertypen, lettergroottes, afdrukkleur en spelfouten.
Controleer de leesbaarheid van de informatie op zowel de primaire als secundaire pakketten.
Controleer of het batchnummer, de vervaldatum en het adres van de fabrikant op het secundaire pakket hetzelfde zijn als dat op het primaire pakket.

b. Visuele inspectie van het doseringsformulier

In dit stadium bent u bedoeld om:
Controleer op verschillen in het fysieke uiterlijk (kleuruniformiteit, grootte, vorm, consistentie enz.) Van het medicijn. Zoals de WHO verklaart, zijn veel voorkomende fysieke defecten waarnaar moet worden gezocht in tabletten:

Overmatig poeder en / of stukjes tabletten op de bodem van de container (van geschaafde, geplette of gebroken tabletten);

Scheuren of chips in de tabletten, zwelling, vlekken, verkleuring, fusie van tabletten;
Uiterlijk van kristal op de wanden van de container of op de tablet.

Ook moet worden gelet op het uitharden of verzachten, barsten, zwellen, vlekken of verkleuring van de capsuleschil.

Controleer ook de organoleptische eigenschappen van de doseringsvorm als u het medicijn hebt gebruikt.

authenticatie
2. Mobiele authenticatieservice met behulp van Short Message Service (SMS)

Mobile Authentication Service (MAS) is een van de meest geavanceerde technologieën die worden gebruikt om de dreiging van nepmedicijnen te beteugelen. Het is een technologie die de kracht van het identificeren van nepgeneesmiddelen in handen heeft gegeven van veel gebruikers van mobiele telefoons. MAS omvat het verpakken van medicijnen met een kraskaart die vanaf het productiepunt op de verpakking is geplaatst. Wanneer ze worden bekrast, kunnen de onthulde codes gratis worden verzonden naar 38353 (Sproxil), 38351 (Pharmasecure), 20966 (UBQ), 1393 (Goldkeys) enz., Afhankelijk van de service die de fabrikant heeft gekozen. Kort daarna ontvangt de afzender een antwoord waarin wordt bevestigd of het medicijn echt of nep is.

3. Bron

De bron van het medicijn bepaalt ook of u een nepmedicijn koopt of niet. Als u uw recept in een gerenommeerde apotheek vult, worden uw kansen op het kopen van nepmedicijnen aanzienlijk verkleind, terwijl u bij ongeletterde en ongekwalificeerde leveranciers koopt die drugs in bussen, motorparken en op straat haviken, verhoogt u uw kansen om nepmedicijnen te kopen.

4. Prijs

Dit is een andere manier om nepproduct te identificeren. Als de prijs veel goedkoper is dan verwacht, moet je twee keer nadenken. Dit kan echter niet altijd het geval zijn, met name voor sommige producten (nep-innovator / generieke merken) die mogelijk tegen dezelfde prijs worden verkocht als de echte.

5. Onverwachte bijwerking

Namaakgeneesmiddelen bevatten meestal andere inerte stoffen dan de juiste actieve farmaceutische ingrediënten (API). Ze kunnen ook onjuiste stoffen, onjuiste dosering of gevaarlijke stoffen bevatten die geen therapeutisch effect hebben. Ongewone bijwerkingen, allergische reacties of een verslechtering van de medische toestand na het innemen van een medicijn kunnen een aanwijzing zijn voor het identificeren van een nepmedicijn. De medicatie moet worden gestopt zodra een van de bovenstaande is opgemerkt.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *